Gestaltterapeut Margareta Usterud

Samtaleterapi Veiledning Coaching

Livskvalitet handler om det som gir DITT liv verdi og mening

Jeg har arbeidet med profesjonelle samtaler siden 2007, og har selv erfart hvor positivt og selvutviklende det kan være å ha en samtalepartner. En som hjelper å sortere tanker, setter opplevelser i perspektiv, og som kan støtte enn til å finne muligheter når man selv opplever begrensninger. Gestalt terapi som metode tok jeg selv i bruk i 2001 når en familiemedlem fikk en begrenset levetid. Den støttet meg slik at jeg i sorgen som rammet meg, kunne fokusere på det viktige der og da. Den tiden ble så meningsfull og avgjørende for meg at jeg besluttet meg for å bytte karrière. Jeg var da selvstendig næringsdrivende med dager som krevde mye mestring, konkurransefokus og leveranse. Dette har jeg tatt med meg i min jobb idag da jeg vet hvor truende det kan oppleves å ikke mestre sin hverdag. Jeg har erfaring med sorg og tap av nære og kjære i ung alder, og jeg vet hvor krevende det er å se på når et ekteskap sakte faller i biter. Jeg vet at tankens kraft spiller stor rolle i våre liv, men hva når man ikke klarer positiv selv snakking og man kun opplever livet som et svart hull og hver morgen er tung å møte? Terapi eller coaching trenger ikke nødvendigvis å være en lang prosess. For noen handler det om å dele noen tanker, for andre å sette grenser når man kjenner på krysspress rundt seg.

Min utdannelse til psykoterapeut har jeg fra Norsk Gestalt institutt Høyskole i Oslo fra 2005-2012. Fra Modum Bad er jeg Sertifisert kursinstruktør for samlivsprogrammet PREP. En samtaleteknikk som kan hjelpe par å bli mer konstruktive og direkte i dialog. Modum Bad har lang erfaring med par og familie i fokus.

Du kan også finne ut mer om meg i min jobb i Keiron as, http://www.keiron.no. Et konsulentselskap som utvikler ledere og lederseminar, der jeg deltar i utvikling av kursdesign, pedagogiske og praktiske opplegg, samt prosessmessig utforming av lederseminar i Norge og Europa. Keiron har ukentlige innlegg i Psykologisk.no om ledelse og lederutvikling.

Jeg er innimellom veileder i "Podium Jobb og Karrieresenter" der jeg bistår ungdom og voksne i jobb og/eller karrièreskifte.

Jeg tar mot klienter som taler norsk, svensk og engelsk.

"Det finnes mitt i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse"

-Utdrag fra diktet Gläntan av Tomas Transtrømmer

Terapi eller Coaching

"Det vi vet, kan vi gjøre noe med

det vi ikke vet gjør noe med oss"

(Konfucius)

Jobb & Karriereveiledning

Change will occure when one become what one is

and not when one try to become what one is not.

(Beisser 1996)

margareta.usterud@gmail.com Mob: 932 38 099